Het belang van huis aan huis verspreiding

Huis aan huis verspreiding

Hoewel alles en iedereen tegenwoordig online is, moet de waarde van de klassieke huis aan huis verspreiding niet onderschat worden. Vergeleken met de alle online reclames die tot ons komen op vele manieren is de huis aan huis verspreiding van folders een vrij ouderwetse manier van marketing. Tenminste, dat is het beeld wat er leeft. In werkelijkheid wordt er nog erg veel van deze vorm van folderverspreiding gebruik gemaakt en de cijfers wijzen uit dat dit toch een geslaagde manier kan zijn om je als onderneming aan particulieren te presenteren. Het blijkt dat als een onderneming zich alleen maar focust op online reclame, hij toch een bepaalde doelgroep mist en uit het oog verliest. Staar je als ondernemer dus niet blind op één vorm van marketing. 


Enkele vooroordelen over huis aan huis verspreiding

Omdat de marketingwereld zich steeds meer op online reclame richt, lijkt het alsof de huis aan huis verspreiding van folders in een hoekje is geplaatst, maar niets is minder waar. Grote ondernemingen, winkelketens, klein lokale winkeltjes, maar ook zelfs onlinebedrijven weten de weg te vinden naar de huis aan huis verspreiding. Toch bestaan er wel wat vooroordelen, die best wel te ontkrachten zijn: • Met folderverspreiding kan je niet meten hoe de respons is.  Dat is niet helemaal zo. Het is tegenwoordig simpel te meten, omdat vrijwel elke onderneming wel een website heeft. Die kan je gebruiken. Laat op je folder bijvoorbeeld een kortingscode printen voor producten die je online kunt aanschaffen. Op deze manier kan je bij houden, hoe vaak deze code gebruikt wordt en je kan zelfs zien welke buurt of stad er het meeste gebruik van maakt. • Mensen lezen geen folders meer, want ze doen alles online. Mensen zijn online, dat klopt, maar uit de cijfers van de folder monitor blijkt dat maar liefst 61% geen reclame online bekijkt en als reclame juist alleen folders bekijkt. Naar aanleiding van de folderactie komt 82% in actie. • Met folders kan je niet alle doelgroepen bereiken. Nederlanders zijn gek op folders, vooral als er veel aanbiedingen in staan. Plaats als ondernemer ook een onlineversie van je folder op je website. Dan bereik je ook nog eens de groep mensen die alleen maar online zitten.


De nee nee sticker

Toen de zogenaamde nee nee sticker werd ingevoerd, dacht de marketingwereld dat de huis aan huis verspreiding de langste tijd wel achter de rug had. Maar dat bleek toch niet te zijn. De foldermonitor geeft aan dat 10,7 miljoen huishoudens deze sticker niet gebruikt. Er is voor ondernemers dus nog genoeg potentieel in de huis aan huis verspreiding.

Benieuwd naar wat huis aan huis verspreiding kan betekennen voor jouw onderneming? Kijk dan eens op JOH van de Kamp BV.Tags:
455 Woorden

Over ons

Blog over reclameverspreiding Hoi, ik ben Line, een grafisch ontwerpster in opleiding. Al van kinds af aan ben ik gefascineerd door reclame in al haar vormen: posters, filmpjes, verpakkingen, folders en ga zo maar door. Het is prachtig en inspirerend om al die verschillende stijlen en technieken te ontdekken die gebruikt worden om producten aan de man te brengen. Om die reden ben ik dan ook grafisch ontwerp gaan studeren. Gaandeweg ben ik ook steeds meer interesse gaan krijgen in hoe reclame nu zo verspreid kan worden. Er zijn tegenwoordig zoveel kanalen: sociale media, brievenbuspost, mail, SMS en dergelijke meer. Heel fascinerend en daarom schrijf ik er graag over reclameverspreiding op mijn blog.

Zoeken

Categorieën

Archief

Recente artikelen