Golfkartonnen verpakkingen

Karton maakt een groot deel uit van de logistiek. Omdat de meeste producten worden verpakt in kartonnen dozen. De dozen functioneren als bescherming maar ook als praktische manier om meerdere producten tegelijk te verplaatsen. Kartonnen dozen hebben meer functies dan alleen de praktische aspecten. Zij kunnen ook dienen als een eyecatcher. Bijvoorbeeld verpakkingen van koekjes of kant en klare maaltijden. Met een foto en informatie wordt de klant verleid tot aankoop van het betreffende product. Ook kunnen kartonnen verpakkingen dienen als integraal onderdeel van een een product. Zo zijn er luxe verpakkingen van producten die geheel zijn vormgegeven als het product. Bijvoorbeeld een doos in de vorm van een telefoon. 

Soorten karton

De meest gebruikelijke soort karton, is het karton waarin producten worden opgeslagen en vervoerd. Dit karton is bijzonder stevig en biedt zodoende bescherming tegen mogelijke beschadigingen die kunnen ontstaan door het vervoer ervan. Dit karton bestaat uit een aantal papieren lagen. Meestal 3 tot 6 lagen. Vervolgens wordt hier nog een bruine toplaag op aangebracht. Deze toplaag biedt bescherming tegen vocht. Een speciale coating is toegevoegd aan deze laag, waardoor optimale bescherming tot stand komt. Doordat deze vorm van karton zeer stevig is, is het karton erg geschikt om probleemloos gestapeld te worden. Zeker wanneer er grote hoeveelheden worden vervoerd in vrachtwagens is dit een groot voordeel. Het bespaard aanzienlijk op de kosten van het vervoer van de producten.   

Golfkartonnen verpakkingen

De meest voorkomende en geproduceerde vorm van karton zijn de golfkartonnen verpakkingen. Zeker met de explosieve toename in thuisbezorging van online bestellingen is de vraag naar golfkarton zeer groot. Golfkarton bestaat uit een laag golvend en stevig papier met daarop een toplaag van zogenoemd vlak papier. Deze combinatie zorgt voor een zeer stijve en stevige vorm van karton. Het is een ideale manier om producten in te verpakken en te vervoeren. De normale uitvoering bestaat uit een enkele laag karton, maar voor bepaalde doeleinden is het nodig om nog stevigere dozen te fabriceren. In dergelijke gevallen wordt er meerdere lagen aangebracht.   

Voordelen van golfkartonnen verpakkingen

Het grootste gedeelte van dit type karton kan volledig worden gerecycled. Op deze manier is de productie van golfkartonnen verpakkingen bijzonder milieuvriendelijk. Ook het bedrukken van teksten of foto's op het karton gebeurd op een milieuvriendelijke wijze door bijvoorbeeld AMC packaging. Daarnaast is golfkarton zeer licht van gewicht. Hierdoor wordt een andere milieuvriendelijke component belicht. Door het lichte gewicht kan flink worden bespaard op de transportkosten. Doordat golfkarton een zeer flexibel materiaal is, maakt dit het mogelijk om verschillende vormen en stijlen te creëren. Hierdoor kunnen producten maximaal worden benadrukt en komt dit de verkoop ervan ten goede.Tags:
438 Woorden

Over ons

Blog over reclameverspreiding Hoi, ik ben Line, een grafisch ontwerpster in opleiding. Al van kinds af aan ben ik gefascineerd door reclame in al haar vormen: posters, filmpjes, verpakkingen, folders en ga zo maar door. Het is prachtig en inspirerend om al die verschillende stijlen en technieken te ontdekken die gebruikt worden om producten aan de man te brengen. Om die reden ben ik dan ook grafisch ontwerp gaan studeren. Gaandeweg ben ik ook steeds meer interesse gaan krijgen in hoe reclame nu zo verspreid kan worden. Er zijn tegenwoordig zoveel kanalen: sociale media, brievenbuspost, mail, SMS en dergelijke meer. Heel fascinerend en daarom schrijf ik er graag over reclameverspreiding op mijn blog.

Zoeken

Categorieën

Archief

Recente artikelen